AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu i tri prosta načina da te greške ispravimo

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu i tri prosta načina da te greške ispravimo
Želite lokne koje deluju prirodno, lepršavo, moderno? Ne želite seljalčke lokne, koje liče na viršle? Onda izbegavajte tri načina kovrdžanja na koje ste navikli i počnite da koristite figaro drugačije. Evo kako!


Prva greška: Držite figaro blizu lica
Ako figaro ili četku držite blizu lica, dobićete one uštogljene lokne, koje deluju kao veštačka kosa na staromodnim lutkama. To ne želite, zar ne?
Zato, kad uvijate prednje pramenove, figaro ili četku udaljite od lica. Tako će vam biti mnogo lakše da sami sebi pravite frizuru, a dobićete mnogo bolji rezultat: moderne, ležerne, nežne lokne.
Izuzetak postoji, kao i kod svakog pravila. Ako želite da postignete „vintage look“, onda figaro mora da ide sasvim uz lice.


Druga greška: Dirate lokne dok su još vruće
Jedini način da vam lokne potraju do sledećeg pranja kose jeste da ih ne dirate dok se ne ohlade. Dakle, dalje ruke od kose! Postoji još jedan trik da vam frizura bude ekstra postojana, a to je da svaku loknu, odmah pošto je odvijete sa figara, fiksirate štipaljkom ili šnalicom. Skinite štipaljku tek kad vam kosa bude potpuno hladna.


Treća greška: Ne želite da rastresete ohlađenu kosu
Kada se uvijena kosa ohladila, treba da je dobro rastresete rukama. U suprotnom, imaćete smešnu, neprirodnu frizuru, a vaše lokne izgledaće kao viršle u plastičnoj opni.


Umesto prstima, možete da se raščešljate četkom od prirodne dlake. I imaćete prave moderne boho lokne!

Šišanje i pranje kose u svemiru

Šišanje i pranje kose u svemiru

Samo zato što lebde u mikrogravitaciji u orbiti kružeći iznad zemlje to ne znači da astronauti ne žele da izgledaju najbolje što mogu.U videu koji je objavila evropska svemirska agencija, Italijanka Samanta Kristofeti je prikazana u poseti “’Chez Terry” improvizovanom...

Pramen Betovenove kose kao inspiracija za knjigu

Pramen Betovenove kose kao inspiracija za knjigu

Kosa kao uspomena – neobičan običaj iz Viktorijanskog doba Betoven je živeo u vreme u kojem je pravljenje uspomena od kose bio način na koji su ljudi izlazili na kraj sa smrtnošću. Tokom Viktorijanskog doba i muškarci i žene su nosili nakit sa kosom, koji se obično...

Rtanj

Rtanj

Planina Rtanj se nalazi u istočnoj Srbiji u blizini Sokobanje. To je krečnjački masiv Karpato-balkanskog planinskog sistema. Vrh Rtnja-Šiljak nalazi se na visini od 1560 m. Planina je prekrivena listopadnim i četinarskim šumama i pašnjacima. Na njoj se nalazi oko 150...

10 Grešaka koje pravite prilikom pranja kose

10 Grešaka koje pravite prilikom pranja kose

Obožavam da ispiram kosu sa vrelom vodomDa li imate običaj da dugo ispirate kosu vrelom vodom? Ako je to vaša navika morate da znate da na taj način mnogo brže isušujete i kožu glave i samu kosu. Bolje koristite mlaku vodu koja pomaže da površinski sloj kose bolje...