AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

13 tajni koje vam niko nije saopštio ako farbate kosu u “lude boje“

Šta u stvari znači luda boja za kosu? Ove boje mogu da budu stvarno cool, ali povlače sa sobom čitav niz ne tako cool problema.

Evo šta treba da znate pre nego što sednete u stolicu u frizerskom salonu, ili otvorite kutiju farbe.

 1. Boja izbledi vrlo brzo

Ta drska boja zadržava originalnu živost oko 4-5 dana. Ako imate sreće čak celu nedelju, dok ne počne da bledi zahvaljujući „smrtonosnoj“ kombinaciji šampona i balzama. Čak i ako koristite proizvode koji ne skidaju farbu, boja neće trajati ni blizu onoliko koliko se nadate. Ako imate sreće bledeće u neku boju koja i dalje izgleda super, ali ako ste baksuz izgledaćete kao da ste ceo dan proveli potapajući svoju kosu u hlor.

 1. Boja ostavlja fleke svuda

Jastučnica i peškiri nikada više neće biti isti. Kada je vasa kosa sveže ofarbana, boja će izbledeti nakon nekoliko pranja. Svoju mokru kosu držite podalje od belih stvari, naročito od svoje omiljene majice.

 1. Ako farbate svoju kosu u crveno, kada će vam izgledati kao mesto zločina

Toliko krvave crvene boje svuda. Kupite varikinu i počnite da trljate. To je jedino rešenje ako ne želite da postanete sumnjivi.

 1. Ako želite da sprečite da vam boja izbledi, morate da perete kosu hladnom vodom

To je naročito teško zimi. Na kraju ćete odustati jer nećete moći da izdržiti još jedno pranje ledenom vodom.

 1. Ne možete da perete kosu često koliko ste navikli

To sa jedne strane i nije tako loše. Imaćete više vremena za spavanje ujutru. Sa druge strane, trpeće vaša frizura i uredan izgled.

 1. Rukavice su neophodne

Ovo je naročiro važno, ako farbate kosu kod kuće. Treba vam večnost da skinete boju sa ruku. Ali zapamtite da čak i stilizovanje mokre kose ostavlja fleke u boji na koži i pod noktima.

 1. Vaša prirodna boja kose diktira koliko će vaša nova boja biti luda

Ako ste prirodna plavuša, čestitamo! Možete da bojite kosu u bilo koju boju, bez velikog truda, jer je uvek lakše potamneti, nego posvetleti kosu. Ako imate tamnu boju kose, boja se neće primiti bez izdašne količine blanša. Neki moraju više tura blanša da stave na kosu kako bi bila dovoljno svetla i spremna za nanošenje željene farbe.

 1. Blanš i rascvetali krajevi su najbolji drugari

Verovatno i sami znate da blanš nije dobar za vašu kosu, ali možda ne shvatate koliko, dok vam skroz ne uništi kosu. Blanš stanjuje dlaku, ona postaje lomljivija i kosa zamršenija. Ako se blanš redovno koristi kosa će biti zamršena i suva, krajevi rascvetali i teško će se raščešljavati.

 1. Zato što je kosa sada mnogo osetljivija, morate mnogo više i da je negujete

Toplota sada mnogo više oštećuje kosu. Koristite fenove i pegle za kosu sa velikim oprezom.

 1. Lude boje zahtevaju strpljenje i posvećenost

Ako je vašoj kosi potrebno više tura blajhanja, morate da pravite pauzu od nekoliko nedelja između njiih. Ne očekujte da uđete u frizerski salon sa idejom koju boju želite i da za sat vremena izađete sa onim što ste zamislili. Verovatno će put do cilja trajati malo duže.

 1. Pastelna boja kose je verovatno jedna od boja koje se najteže dostižu

Frizeri čak upozorovaju svoje mušterije da izbegavaju ove farbe za kose.

 1. Neke boje je nemoguće potpuno odstraniti

Dešava se da nakon farbanja u, na primer zelenu boju, ostane zelenkasta nijansa dok se ofarbani delovi sroz ne ošišaju. To nije loše jedino ako ste ljubitelj zelene boje.

 1. Ali u nekim slučajevima zaista vredi prepustiti se i imati lude boje

Kada protresete vašu kosu sa cool bojama i nijansama, zelene, plave, pink, osećete se kao da je svet vaš. I ništa vas neće zaustaviti!

Šišanje i pranje kose u svemiru

Šišanje i pranje kose u svemiru

Samo zato što lebde u mikrogravitaciji u orbiti kružeći iznad zemlje to ne znači da astronauti ne žele da izgledaju najbolje što mogu.U videu koji je objavila evropska svemirska agencija, Italijanka Samanta Kristofeti je prikazana u poseti “’Chez Terry” improvizovanom...

Pramen Betovenove kose kao inspiracija za knjigu

Pramen Betovenove kose kao inspiracija za knjigu

Kosa kao uspomena – neobičan običaj iz Viktorijanskog doba Betoven je živeo u vreme u kojem je pravljenje uspomena od kose bio način na koji su ljudi izlazili na kraj sa smrtnošću. Tokom Viktorijanskog doba i muškarci i žene su nosili nakit sa kosom, koji se obično...

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu i tri prosta načina da te greške ispravimo Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu i tri prosta načina da te greške ispravimoŽelite lokne koje deluju prirodno, lepršavo, moderno? Ne želite seljalčke lokne, koje liče na viršle?...

Rtanj

Rtanj

Planina Rtanj se nalazi u istočnoj Srbiji u blizini Sokobanje. To je krečnjački masiv Karpato-balkanskog planinskog sistema. Vrh Rtnja-Šiljak nalazi se na visini od 1560 m. Planina je prekrivena listopadnim i četinarskim šumama i pašnjacima. Na njoj se nalazi oko 150...