AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Spa za kosu – povratite sjaj vašoj kosi

Zašto je spa za kosu dobar?

Spa za kosu je odličan jer je to zdrav način da smanjite efekte zagađenja i stresnog života. Spa čini da kosa postane svilenkasta, sjajna, smanjuje suvoću i podstiče rast kose. Pruža kosi hranljive materije koje su joj zaista neophodne.

Ne postoje negativne strane spa tretmana za kosu. Podmlađuje kosu, čini je jačom, gipkom, sjajnom i hidrira je. Spa je sjajna terapija za iskorenjivanje peruti i opadanja kose.

Jača folikule dlake, hrani koren, reguliše masnoću i revitalizuje kožu glave, a bez zdrave kože nema ni zdrave i lepe kose.
Pozitivni efekti nisu ograničeni samo na glavu. Spa za kosu poboljšava i cirkulaciju krvi u celom organizmu.

Postoje razni recepti za maske koje se koriste u spa tretmanima, ovo je jedan od njih, a ako imate neki koji vi rado primenjujete, bilo bi nam drago da ga podelite sa nama.

Priredite vašoj kosi jedan SPA tretman kod kuće

Stiglo nam je leto, a sa njim i posebna nega kose. Kosa tokom leta gubi vlagu i sjaj, zbog čega ispuca.


Masaža glave je prvi korak – masirajte glavu kokosovim ili maslinovim uljem. To će povećati cirkulaciju, što će podstaći rast kose.


Naparite kosu – potopite peškir u toplu vodu, potom ga iscedite. Uvijte peškir oko kose. To će učiniti da ulje prodre duboko u kožu glave. Držite peškir oko 5-6 minuta.

Operite kosu blagim šamponom – operite je hladnom vodom, jer topla voda šteti korenu kose.


Nanesite balzam za kosu – nakon pranja kose šamponom, UVEK koristite balzam. Možete da koristite i vodu sa listovima čaja u koju je dodato nekoliko kapi limuna.

Na kraju maska za kosu – poslednji korak je ključan jer završava negu.
U posudu stavite: dva jaja, med, kokosovo ulje, umesto koga možete staviti maslinovo ulje i dodajte bananu kao omekšivač.
Ostavite masku da stoji 20 minuta, potom isperite i operite blagim šamponom.

Šišanje i pranje kose u svemiru

Šišanje i pranje kose u svemiru

Samo zato što lebde u mikrogravitaciji u orbiti kružeći iznad zemlje to ne znači da astronauti ne žele da izgledaju najbolje što mogu.U videu koji je objavila evropska svemirska agencija, Italijanka Samanta Kristofeti je prikazana u poseti “’Chez Terry” improvizovanom...

Pramen Betovenove kose kao inspiracija za knjigu

Pramen Betovenove kose kao inspiracija za knjigu

Kosa kao uspomena – neobičan običaj iz Viktorijanskog doba Betoven je živeo u vreme u kojem je pravljenje uspomena od kose bio način na koji su ljudi izlazili na kraj sa smrtnošću. Tokom Viktorijanskog doba i muškarci i žene su nosili nakit sa kosom, koji se obično...

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu i tri prosta načina da te greške ispravimo Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu i tri prosta načina da te greške ispravimoŽelite lokne koje deluju prirodno, lepršavo, moderno? Ne želite seljalčke lokne, koje liče na viršle?...

Rtanj

Rtanj

Planina Rtanj se nalazi u istočnoj Srbiji u blizini Sokobanje. To je krečnjački masiv Karpato-balkanskog planinskog sistema. Vrh Rtnja-Šiljak nalazi se na visini od 1560 m. Planina je prekrivena listopadnim i četinarskim šumama i pašnjacima. Na njoj se nalazi oko 150...