AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Najbolje frizure za lice u obliku srca

Lice u obliku srca

Lice u obliku srca se smatra najidealnijim oblikom lica. Ako vam je neko rekao da imate lice u obliku srca, to je verovatno zato što imate relativno široko čelo u poređenju sa užom bradom, a najverovatnije imate istaknute jagodice i liniju kose na sredini čela u obliku latiničnog slova V. – Widows peak. Ovaj termin, nastao u 19. veku, nazvan je tako po kapi koju su nosile udovice još od 16. veka.

Najbolje frizure za lice u obliku srca

Idealna frizura za vaše lice u obliku srca skrenuće pažnju na vaše jagodice i usku bradu, uokviriće vaše čelo tako da izgleda mekše i da ne odudara od ostatka lica.

Šiške

Stepenaste šiške su sjajne za ovaj oblik lica. One sakrivaju široko čelo i ističu oči. Ove šiške su odlične za one koji ne vole ravne šiške koje prekrivaju celo čelo. Mogu da se nose i na stranu, a da i dalje naglasak ne bude na širokom čelu, već na ostalim delovima lica.

Ravna kosa do ramena i pune ravne šiške preko čela. Skriva mane lica u obliku srca (čelo), a ističe oči i jagodice.

Glatka slojevita srednja dužina kose sa šiškama na stranu. Ovo je šik frizura prigodna za razne situacije.

Kosa dužine do ramena i šiške na stranu. Kao što smo rekli ove šiške smanjuju veličinu čela i skreću pažnju na jagodice.

Glatka ravna kosa dužina do ramena sa šiškama na stranu isto ističe jagodice i sakriva čelo.

Duge šiške sa razdeljkom po sredini i slojevita ravna frizura, dužine do ramena. Šiške naglašavaju jagodice, a frizura uokviruje lice tako da ističe bradu.

Ravna kosa do ramena i pune ravne šiške preko čela. Ova frizura sakriva čelo, a ističe jagodice.

Lica u obliku srca su savršena za Pixy cut, naročito ako imaju šiške koje sakrivaju čelo. Pažnja se odvlači ka jagodicama i vilici, koje su najlepši delovi lica kod ovih osoba.

Bob i Lob

Talasasti bob je odličan za lice u obliku srca jer stvara iluziju da je čelo manje i ističe lepotu brade.

Asimetrični bob sa razdeljkom sa strane skreće pažnju na usku bradu, a razdeljak sa strane je odliča zamena za šiške ukoliko ne volite da ih nosite, jer čelo izgleda uže.


Slojeviti bob sa šiškama na stranu. Ova ženstvena frizura ističe najbolje kod ovog oblika lica – jagodice i bradu, a sakriva široko čelo.

Ravan gladak bob sa razdeljkom po sredini je odličan zato što sužava lice.
Lob (dugački bob) i razdeljak po sredini. Frizura izdužuje lice a razdeljak stvara jasnu liniju ka lepoj bradi.


Asimetrični lob sa šiškama sa strane. Uglovi kose ističu oči i strukturu kostiju.

Različite punđe

Visoka punđa – ako su šiške bolje za ovaj oblik lica, jer sakrivaju široko čelo, ova frizura sužava kosu i pravi balans kod proporcija ovog oblika lica, što se ogleda u načinu na koji se lice sužava u špicastu bradu.


Polu punđa sa šiškama – ova frizura u suštini odgovara svim oblicima lica, ali naročito ovom, jer naglašava usku bradu i ističe jagodice.


Punđa sa dugim šiškama i razdeljkom po sredini. Ova frizura izdužuje lice i ističe jagodice i bradu.


Bočna niska punđa – ova frizura je sjajna za lice u obliku srca, jer sakriva široke delove, a ističe ono što je najbolje.


Kežual punđa sa glatkim šiškama na stranu – ističe oči, koje su centralni fokus lica kod ove frizure, i naglašava strukturu kostiju.


Jednostavna podignuta kosa, neuredna frizura i razdeljak po sredini – razdeljak ističe oči i pravi liniju do brade koja se ističe, nemirni pramenovi oko lica daju opušten izgled i uokviruju lice.

Šišanje i pranje kose u svemiru

Šišanje i pranje kose u svemiru

Samo zato što lebde u mikrogravitaciji u orbiti kružeći iznad zemlje to ne znači da astronauti ne žele da izgledaju najbolje što mogu.U videu koji je objavila evropska svemirska agencija, Italijanka Samanta Kristofeti je prikazana u poseti “’Chez Terry” improvizovanom...

Pramen Betovenove kose kao inspiracija za knjigu

Pramen Betovenove kose kao inspiracija za knjigu

Kosa kao uspomena – neobičan običaj iz Viktorijanskog doba Betoven je živeo u vreme u kojem je pravljenje uspomena od kose bio način na koji su ljudi izlazili na kraj sa smrtnošću. Tokom Viktorijanskog doba i muškarci i žene su nosili nakit sa kosom, koji se obično...

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu

Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu i tri prosta načina da te greške ispravimo Tri greške koje pravimo kad uvijamo kosu i tri prosta načina da te greške ispravimoŽelite lokne koje deluju prirodno, lepršavo, moderno? Ne želite seljalčke lokne, koje liče na viršle?...

Rtanj

Rtanj

Planina Rtanj se nalazi u istočnoj Srbiji u blizini Sokobanje. To je krečnjački masiv Karpato-balkanskog planinskog sistema. Vrh Rtnja-Šiljak nalazi se na visini od 1560 m. Planina je prekrivena listopadnim i četinarskim šumama i pašnjacima. Na njoj se nalazi oko 150...