AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Autor: Jasmina Toman Franc

Široko, široko gde dopire oko…
Tu je smešten deo Srbije, moj skriveni kutak u koji pobegnem kada mi treba mir, to je Morović “sremačka Venecija” okružen zelenilom sa 20.000 hektara šuma i nekoliko prirodnih izvora vode, prava oaza mira i tišine, odmor za moju dušu u sred vojvođanske divljine.


Zbog toga taj deo Srbije najviše volim, jer “sremačka Venecija” pruža pored bajkovite prirode bezbroj mogućnosti vožnje biciklom, vožnje čamcem ili jednostavno šetnja stoletnim šumama učiniće da se u Morović opet vratim, pa makar na dan ili dva na kratko svratim.


Lovište “Nepričava” je dom jelenima, srnama, divljim svinjama, ribnjak “Slezen” je takođe bogat babuškom, štukom, šaranom pravo mesto za ljude koji vole aktivan odmor i lov, za njih je Morović pravi izazov.


Moja zemlja je za mene posebna, jer svako može naći lep kutak samo za sebe, na primer u Moroviću u besprekorno održavanom parku nalaze se dve vile “Srna” i “Košuta” i pet drvenih bungalova, koje su izgrađene za predsednika Josipa Broza Tita, a tu u hladovini hrastova može se čuti i rika jelena, što ovu destinaciju čini jedinstvenom i svima prepoznatljivom.